Home
Foto's
Gratis Download: Kloempestoemper
Boeken
Alphornzauberer & Thomas
Megapartie Stimmung Riesengross
Der Alphornzauberer

“Der Alphornzauberer”

(Toeter)Thijs Claessen:

muzikant in hart en nieren. Euphonium speler bij de harmonie/schutterij/joekskapel, muziekinstrumentenmaker van beroep bij Adams Musical Instruments. 

Naast de diverse instrumenten die der alphornzauberer bespeeld, zoals euphonium, bastuba en trombone is de meest bijzondere toch wel de alphoorn. Met dit 4 meter lange muziekinstrument heeft der alphornzauberer al vele malen van zich laten horen en menig feestpaviljoen op z’n kop gezet. Zo heeft hij mogen optreden met Wir Sind Spitze, Die Original Maaskapel Wessem, Freunde Echo Overloon en diverse harmonie-orkesten. Daarnaast wordt Der Alphornzauberer veel geboekt als "tape-act".

Het gehele jaar door zorgt der alphornzauberer voor de juiste stemming op ieder evenement. Van communiefeest tot gouden bruiloft, oktoberfeest tot vastelaovesbal. De alphoorn past moeiteloos in elk feest.

Hoewel het geweldig is om op grote podia op te treden leveren de kleine cafeetjes toch vaak de leukste taferelen op. Niet ieder cafe is gebouwd om een 4 meter lange toeter te plaatsen. Dwars over het buffet op een kruk, der alphornzauberer zorgt dat het past. 

Tijdens de carnaval van 2014 was Der Alphornzauberer tevens adjudant van zijn broer Prins Sjors 1e van de jublilerende stichting de Jokers Bieëgdje (2x11). Speciaal voor prins Sjors 1 werd een lied gecomponeerd en met deze prinsesjlager hebben zij samen vele podia in limburg beklommen. Zo stond hij in de finale van het MiddenlimburgsliedjesFestival (MLLF) en het CMC-Alaif (het 2e grootste regionale festival naast het LVK), het prinsentreffen in de oranjerie en het Lindeboom Pleinfestijn in Heythuysen. 
Dit gebeuren betekende een bloeiende start van een muzikale carrière. 

Der alphornzauberer is getrouwd met Margo en trotse vader van zoon Maan (2012) en dochter Pien (2015).


ZANGER THOMAS

Zanger Thomas, entertainer pus sang is als Hoornist begonnen bij de plaatselijke muziekvereniging. Al snel werd duidelijk dat hij naast zijn instrument ook nog eens goed kon zingen. In diverse lokale gelegenheidsbandjes is Thomas uitgegroeid tot een ware entertainer.
In een mum van tijd zet hij de tent naar zijn hand en loopt de hele zaal polonaise.

In combinatie met Der Alphornzauberer zijn zij uitgegroeid tot een veelgevraagde act.


ALPHOORN 

Het van oorsprong zwitserse instrument vindt ook langzaam zijn weg naar het limburgse land. Tijdens de vele feesten, braderieën, en carnavalsactiviteiten wordt de alphoorn ingezet om het toegestroomde volk te amuseren. Zijn warme en gezellige klanken maken van elke gelegenheid een gezellige happening.

HomeFoto'sGratis Download: KloempestoemperBoeken